2011. április 20., szerda

2011.04.19.

Teganpi nap szinte esemenytelenul telt el, del kornyeken megcsinaltuk az albat, jobb lett mint ujkoraban. A szel egyre gyengul, de szerencsere elertuk a Golf aramlatot, amellyel kb meg negy napot fogunk utazni, ez 1-1,5 csomo plusz sebesseget biztosit (ez idonkent lebukik es akkor nem segit nekunk).

A mai nap is esemeny nelkul indult, kellemes szelben haladunk eszak kelet fele, sajnos az elsodleges laptopunkba beleontottunk nemi kavet, most szarad es a fiuk rakjak ossze a tartalek gepet, szerintem kb 1/2 nap mulva rendelkezesre fog allni, szerencsere az utiranyunkat az elkovetezo napokra tudjuk, mert elegge elore megterveztuk.

A nap igen nyugodtnak igerkezik, igy folytatjuk a rendrakast, amit meg tegnap megkeztunk ellenorzunk nehany dolgot, hogy az elkovetkezo napokban ne legyen nagyobb muszaki problema.

Udv mindenkinek, itt a kapitany beszel:

A masodik napi 30kn-os negyedszeles menet hegyes hullamokkal parositva nem hagyott idot asszimilalodni, vagyis eppen leroviditette azt. igy negy nap elteltevel osszerazodott a csapat es a hajo is. Most mar igazi kereskedelmi szel jellemzi az idojarast (terv szerint haladunk) Erosen eszaki ivet valasztottunk, ezt kivanja a szelelorejelzes. Grib-et hasznaljuk, ekepesztoen pontos, oramu pontossagal jelezte eddig elore a szelet. Golf aramlat 35.fok magassagaban erosen merheto durvan 1.5kn  ez 3-4 fokkal delebbre keztuk eszleni min ahogy azt a terkep jelzi.  

Relativ nagy tempo miatt a horgaszat szunetel. Varhatoan a kovetkezo harom napban tul sok valtozas nem lesz, a szel delirol delnyugatira fordul lassan, de a tempo marad. A gazolaj takaritasa nem kis melo ilyen korulmenyek kozott. (most tisztabb a bilge meg az az agyak alatt mint valaha) Az alvasrend mostanra kezd kialakulni, mindenki talalt maganak megfelelo piheno poziciot, egy jot mar aludt mindenki. (4 nap alatt) Az ellatas hibatlanul mukodik, sok konyha elsirna magat, es konyorogne a receptert.

Jelen allas szerin aprilis 26. -ra varhato az erkezesunk Azori szigetekre, azon belul is Horta-ra

Tenyadatok

10-15 csomos deli szel, 6/7 csomos sebesseg

Pozicio:
38 15,69 N
29 38,88 W

Mas:
Szeretnenk hallani otthonrol is egy gyors "jelentest", egy kicsit elvagva erezzuk magunkat a vilagtol, tehat csaladtagok, lanyok, baratok varjuk a maileket, csak az lenne a keresunk, hogy ne legyen benne kep, doksi, ekezet, mivel gondolom szemelyes dolgok is lesznek benne ezert kerem ne a listara, hanem a femme.fat...@spsmail.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése