2011. április 20., szerda

2011.04.18.

Az elmult ket napban acelgyomru Arpi irt, mert nalam ketseges volt, hogy osszepiszkitom a billentyuzetet.

Tegnap sikeresen lokalizaltuk a dizelolajat es megszuntettuk a terjedeset, majd fel is szamoltuk, mar csak Zsolt nadragja olajos, de az kint log a korlaton.

A hajnali orsegben epp azon gondolkodtam, hogy mit fogunk ma  irni, mert annyira nem tortent semmi, kb. ez volt az a pillanat, amikor egy nagy durranassal elszallt az alba boum verete, szerencsere tudjuk hogyan potoljuk, egyelore nem egeto, de a tervek szerint ma delutan megszereljuk.
Gondolom sokakat eredekel milyen lehet a hajon az elet, errol is irnek nehany sort. Szoval azt tudjatok hogy harom parban vitorlazuk harom oras valtasokban, a tobbi idot eddig vagy pihenessel vagy szerelessel vagy olaj takaritassal toltottuk.

Nagyjabol mostanra alltunk at, hogy rendesen tudjunk enni, mert eddig ketseges volt, hogy erdemes e egyaltalan megenni es nem egyszerubb direkt a tengerbe onteni.

Folyamatosan jobb csapason haladunk, ehhez kb 3-4 meteres hullamzas tarsul, mivel eddig kerdeses volt a kabinba valo tartozkodas kimenete, igy az alvas utan altalaban kimentunk a fedelzetre, ennek megfeleloen a kabinokban elegge nagy rendetlenseg honol. A hajoban szerencsere baloldalt van a WC igy legalabb azt relativ kenyelmesen lehet hasznalni, jobb oldalt van a konyha, igy aki foz az altalaban ki van kotve, igaz ez se hasznal mindig, ma reggel pl. Gege repult keresztbe a hajon. Altalanossagban el lehet mondani, hogy kezunk labunk ossze van verve, ezek okait altalaban nem is tudjuk.

A kabinban egyszerre ketten aludni elegge nehez, van aki ugy oldja meg, hogy osszebujnak, vagy egyikuk a foldon masik az agyban alszik, nalunk az volt a megoldas, hogy en hosszaban Arpi ram keresztben aludt.
Most vegig tudtam elvezni az ejszakai ugyeletet is, szerencsere a ket legjobbat kaptuk meg, igy lattam mind a naplementet es a napfelkeltet, kozben rohant alattunk a hajo 8 csomoval a nagy semmibe, hat mindenkinek tudom ajanlani, nagyon nagy elmeny.
A vegere a puszta tenyadatok:

15-25 csomos deli szelben haladunk 60 fok iranyban, 7-10 csomoval

Pozicio:
36 3`,7424 N
57 52,37 W

RG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése